Najboljše kriptovalute

  Bitcoin ETF kupuje bes: 654 milijonov dolarjev v treh dneh!

  Vlagatelji v bitcoin so v zadnjih treh trgovalnih dneh v borznoposredniške sklade (ETF), ki kotirajo v ZDA, vložili več kot 650 milijonov dolarjev. Ta znaten priliv kapitala kaže na vse večje zanimanje vlagateljev za ETF-je za trgovanje z bitcoini.

  Bitcoin-ETF-tabela pretoka-(USDm)

  Skladi Bitcoin ETF so 9. julija doživeli še en dan močnih neto prilivov. BlackRockov iShares Bitcoin Trust (IBIT) je pritegnil 121 milijonov dolarjev, medtem ko je Fidelity Wise Origin Bitcoin (FBTC) zagotovil 91 milijonov dolarjev. Ti znatni prilivi poudarjajo zaupanje vlagateljev v te finančne instrumente.

  Po podatkih družbe Farside Investors so 9. julija skupni neto prilivi v vseh skladih ETF Bitcoin dosegli 216,4 milijona USD, kar ustreza 3 760 bitcoinom. Ta impresivna številka odraža veliko povpraševanje po ETF-jih za trgovanje z bitcoini.

  V zadnjih treh trgovalnih dneh so prilivi vključevali 294,8 milijona USD 8. julija in 143,1 milijona USD 5. julija, tako da je kumulativni skupni znesek znašal 654 milijonov USD. Ta skokovit porast naložb kaže na veliko zanimanje za Bitcoin ETF-je kljub nedavni nestanovitnosti trga.

  Od 4. julija je Bitcoin s težavo presegel mejo 60.000 dolarjev. Trenutno se trguje pri 59.165 USD, kar pomeni skoraj 15-odstotni padec v zadnjem mesecu, kot poroča TradingView. Ta trend upadanja je med nekaterimi vlagatelji vzbudil zaskrbljenost.

  Vendar pa nekateri analitiki ostajajo optimistični, da bi lahko skladi Bitcoin ETF pripomogli k dvigu cene kriptovalute. To je podobno tistemu, kar se je zgodilo pred marcem, ko je Bitcoin dosegel novo rekordno vrednost. Analitiki menijo, da bi lahko povečano vlaganje v ETF-je ustvarilo zagon za rast Bitcoina.

  Sina G, soustanovitelj in operativni direktor svetovalnega podjetja 21st Capital, ki se ukvarja s skrbništvom Bitcoina, je podal vpogled v analizo na portalu X. Navedel je: “Rast s 16 tisoč na 73 tisoč dolarjev so v veliki meri povzročili ETF-ji, ki so sledili trendu “kupi govorice, kupi novice”. Do sredine marca so bili tokovi ETF zelo močni in so trg potiskali navzgor. Od takrat so se tokovi ETF upočasnili, zaradi stečajnih odlivov pa je cena padla na 56 tisoč dolarjev.”

  Nemški damping BTC ni uspel izravnati nemškega dampinga

  Kljub nedavnim prilivom v Bitcoin ETF-je ti niso bili dovolj, da bi nevtralizirali precejšnjo prodajo Bitcoinov, ki jo je izvedel nemški Bundeskriminalamt (BKA), zvezna kriminalistična policija. BKA je sredi januarja med preiskavo spletne strani za piratske filme zasegla skoraj 50.000 Bitcoinov.

  Od 5. julija je denarnica BKA zmanjšala svoje imetje Bitcoinov za več kot 850 milijonov dolarjev. Po podatkih družbe Arkham Intelligence so bile velike količine Bitcoinov prenesene v denarnice v lasti centraliziranih borz in vzdrževalcev trga. Ta znatna razprodaja je povzročila dodaten pritisk na cene bitcoinov.

  BKA-money-bag-zmanjšala-udeležbo v trgovanju z bitcoini

  Trenutno je v denarnici BKA 23.960 Bitcoinov, ki so vredni približno 1,4 milijarde dolarjev. To je manj kot polovica celotnega zneska Bitcoinov, ki je bil januarja prvotno zasežen na piratski strani Movie2k. Podatki o verigi iz Arkhama kažejo, da je BKA začela prodajati Bitcoine 19. junija, v začetku julija pa je svoja prizadevanja še okrepila.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..