Najboljše kriptovalute
  Najboljše kriptovalute

   Bitcoin Cena pade pod $62,500 Amid Market Turmoil

   Cena Bitcoina je padla pod 62.500 dolarjev. To je eden največjih padcev vrednosti digitalne valute v tem letu. Trenutno je Bitcoin vreden približno 62.490 USD. Do tega padca cene je prišlo po šestih dneh, ko je v ZDA več ljudi prodalo kot kupilo ETF-je Bitcoin. Ljudje tudi niso prepričani, kaj se bo zgodilo z denarno politiko, saj se je v zadnjem tednu cena Bitcoina znižala za 6 %.

   Tudi ethereum, druga največja digitalna valuta, je v zadnjem tednu izgubil 6 % svoje vrednosti. V začetku meseca je bil blizu 4.000 dolarjev, zdaj pa je padel na 3.360 dolarjev.

   Ameriška centralna banka Federal Reserve se je odločila, da ne bo spremenila glavne obrestne mere.

   V letošnjem letu jo nameravajo znižati le enkrat. To je manj kot trikrat, kot so mislili prej. Cene se ne zvišujejo tako hitro kot prej, vendar so še vedno višje od 2-odstotnega cilja, ki ga ima Fed. Ko bodo obrestne mere ostale visoke, ljudje morda ne bodo želeli vlagati v tvegane stvari, kot so digitalne valute.

   Tudi širši trg kriptovalut doživlja upad.

   Skupna vrednost vseh digitalnih valut se je v zadnjem dnevu zmanjšala za 3,5 % in zdaj znaša 2,39 bilijona dolarjev. Med drugim so se znatno znižale vrednosti BNB, Solana in XRP, ki so v zadnjem tednu izgubile 6,6 %, 16 % in 4 %.

   Trg kriptovalut nazaduje

   Vrednost je izgubila tudi digitalna valuta TON, ki jo je ponudil Telegram. Z najvišje cene 8,25 dolarja v začetku meseca se je znižala za 13 %.

   Tudi na videz odporni meme kovanci, kot so Dogecoin, Shiba Inu in PEPE, niso imuni na nihanja trga. V samo enem dnevu so izgubili 5 %, 6 % in 11 %. Dogwifhat, še en meme kovanec, je doživel še posebej strm padec, saj je v primerjavi s prejšnjim tednom izgubil približno polovico vrednosti.

   Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..