Top kriptografija

  Binance se sooča z neizbežnim zlomom, opozarja nekdanji uradnik SEC!

  Samo še vprašanje časa je, kdaj bo propadla celotna pogodba o priznanju krivde družbe Binance.

  Nekdanji uradnik ameriške Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) John Reed Stark je nedavno v obsežni objavi, ki jo je prejšnjo soboto delil na družabni platformi X, posredoval svoja spoznanja o prihodnosti borze kriptovalut Binance.

  Stark je v svoji analizi poravnave borze Binance z ameriškim ministrstvom za pravosodje (DOJ) izpostavil dva ključna dogodka. Najprej je izpostavil pojav vrste nedavno razkritih vlog ministrstva za pravosodje, povezanih z borzo Binance, ki osvetljujejo obsežen regulativni nadzor, ki ga ima ministrstvo zdaj nad borzo.

  Binance DOJ Filings - razkriti regulativni izzivi

  Stark je izrazil prepričanje, da bi te razkrite vloge ministrstva za pravosodje lahko pomenile konec borze Binance, in izjavil:

  ”Izčrpen seznam novih zavez družbe Binance glede skladnosti se bere kot seznam želja svetovalnega podjetja – in bo stal na desetine, če ne celo na stotine milijonov dolarjev, da se izvede in izvrši.”.

  Stark je pri opisovanju prihodnjih nadzornih in kontrolnih nalog v Binanceju potegnil vzporednico z opremljanjem vsakega člana svetovnega kriminalnega narkokartelov s telesnimi kamerami, pri čemer kartel krije stroške usposobljene ekipe nekdanjih in sedanjih vladnih agentov, ki neprekinjeno spremljajo posnetke. Stark je trdil:

  John Reed Stark je nekdanji uradnik ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo

  “Menim, da se skrivnostno in nepregledno finančno podjetje, kot je Binance, tako kot narkokartel ne more nenadoma spremeniti v tradicionalno, zakonito, odprto, pregledno, poslušno, ubogljivo in vladi prijazno finančno podjetje. Preživeti revizijo SEC bi bilo za oblegano infrastrukturo Binance dovolj težko, toda soočiti se z revizijo DOJ/FinCEN – to se zdi skoraj nemogoče,”

  Stark je nadaljeval in pojasnil:

  “Po mojem mnenju je le še vprašanje časa, kdaj se bo celoten sporazum o priznanju krivde za podjetje Binance zrušil, kar bo povzročilo dodatne obtožbe za podjetje Binance, dodatne obtožbe za CZ in nove obtožbe proti vsem drugim (partnerjem, strankam, soudeležencem, sodelavcem itd.), ki so zlobno prepleteni s kriminalnim podjetjem Binance”.

  Drugi pomemben dogodek, ki ga je izpostavil Stark, je bil, da je SEC vložila “dopolnilno tožbo zoper Binance”, ki je po njegovem mnenju bistveno okrepila tožbo regulatorja zoper kripto podjetje.

  Nekdanji vodja internetnega izvrševanja SEC je to podrobneje razložil in navedel, da je SEC v tekoči izvršilni postopek SEC proti Binance in Changpeng Zhao (CZ) začel vključevati dejstva iz sporazuma o priznanju krivde ministrstva za pravosodje. Stark je poudaril, da te poravnave znatno krepijo primer SEC proti družbama Binance in CZ.

  Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je študiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veriženja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute začel raziskovati leta 2014. Ima več kot pet let izk ..