Bi lahko novi stabilni denar XRP poskočil v nebo?

Podjetje Ripple se sredi pravnega spora s Komisijo za vrednostne papirje in borzo (SEC) osredotoča na svojo ponudbo kriptovalut. Ta strateški zasuk je poudarjen z napovedjo podjetja, da namerava na trg uvesti stablecoin.

Vrednost tega prihodnjega stablecoina, ki bo predvidoma predstavljen pozneje leta 2024, bo vezana na kombinacijo sredstev, vključno z depoziti v ameriških dolarjih, kratkoročnimi državnimi vrednostnimi papirji ZDA in drugimi oblikami denarnih ekvivalentov. O tem razvoju dogodkov je 4. aprila poročal portal CoinDesk.

Ripplov načrt vključuje začetno uvedbo stablecoina na dveh glavnih platformah veriženja blokov: XRP Ledger in Ethereum blockchain, pri čemer bo uporabil dobro uveljavljen standard ERC-20 za žetone, ki ga ponuja Ethereum. Ciljni demografski cilj podjetja za ta žeton so stranke na ravni podjetij in finančne institucije.

“Po našem mnenju bo naša razlikovalna značilnost dejstvo, da bodo sredstva v dolarjih, državnih zakladnicah – trdna kot skala. Ne bomo poskušali iz tega iztisniti zadnjih nekaj decimalnih točk. Želimo osvojiti trg in biti na njem dolgoročno,” je dejal tehnični direktor Rippla David Schwartz.

Glavni tehnološki direktor podjetja Ripple David Schwartz je poudaril pomen preglednosti pri uvajanju tega novega stablecoina. Preglednost je bila v preteklosti sporno vprašanje med izdajatelji stablecoinov, Ripple pa si prizadeva, da bi postala temeljni kamen njegove strategije pri vstopu v ta novi podvig.

Odločitev, da bo kljub trenutnim pravnim zapletom, ki jih ima Ripple s SEC, nadaljeval s pobudo za stablecoin, je deloma oportunistična. Ripple se zaveda razvijajoče se tržne dinamike in možnosti, da si izbori prostor med močnimi konkurenti, kot sta Tetherjev USDT in Circlejev USDC.

Učinki na Ripple in njegov žeton XRP

Schwartz je postavil tezo, da bi lahko uvedba Ripplovega stablecoina bistveno pomladila decentralizirano finančno pokrajino (DeFi) znotraj ekosistema XRP Ledger. Čeprav ima knjiga decentralizirano borzo (DEX), je bila njena uporaba v primerjavi z drugimi omrežji veriženja blokov razmeroma skromna.

Prav tako narašča radovednost, kako bi lahko ta stablecoin vplival na Ripplovo obstoječo ponudbo, zlasti na lastni žeton XRP. Čeprav je pravna razsodba pojasnila, da XRP ni vrednostni papir, njegova tržna vrednost ni doživela bistvenih premikov. To stagnacijo pogosto pripisujejo dolgotrajnim učinkom tekočega sodnega postopka.

Uvedba Ripplovega stablecoina pa bi lahko služila kot katalizator za povečanje uporabnosti in likvidnosti žetona XRP ter potencialno okrepila zaupanje trga v ta žeton.

Ob zadnji posodobitvi je tržna cena XRP znašala 0,59 USD, kar pomeni približno 3-odstotno rast v predhodnem 24-urnem obdobju. Uspešnost premoženja v tem tednu kaže vzorec konsolidacije, pri čemer je bil v zadnjih sedmih dneh zabeležen rahel padec za nekaj več kot 3 %.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..