Najboljše kriptovalute

  Bernstein pravi, da bo Bitcoin kmalu dosegel 200 tisoč dolarjev.

  Analitiki družbe Bernstein so napoved cene Bitcoina (BTC) povišali na 200.000 dolarjev s prejšnje ciljne vrednosti 150.000 dolarjev.

  Ti strokovnjaki z Wall Streeta trdijo, da so delnice Bitcoina in s kriptovalutami povezane delnice še vedno podcenjene in so na pragu pomembnih institucionalnih naložb, saj se pretekli regulatorni pomisleki izgubljajo.

  Analitiki poudarjajo svoje zaupanje v “tezo o novem ciklu Bitcoina”. Opozarjajo na povečanje sprejemanja s strani institucionalnih vlagateljev in globalnih upravljavcev premoženja. Ta trend je po njihovem mnenju šele začetek, saj se pričakuje naslednji val povpraševanja s strani tistih, ki trenutno niso vključeni v kriptovalute.

  Fondi ETF za bitcoine in zanimanje institucionalnih vlagateljev poganjajo velike dobičke

  V njihovem poročilu je poudarjeno, da so skladi ETF za trgovanje z bitcoini še vedno v začetni fazi. Od 15. junija 2023, ko je družba BlackRock vložila vlogo za Bitcoin ETF, se je cena Bitcoina povečala za 150 %.

  Na začetku so bili maloprodajni vlagatelji glavna gonilna sila dodelitev Bitcoin ETF, institucionalni vlagatelji pa so predstavljali le 22 %.

  Družba Bernstein v bližnji prihodnosti pričakuje precejšnjo rast, saj napoveduje, da bodo skladi Bitcoin ETF do tretjega/četrtega četrtletja pridobili odobritev glavnih wirehousov in velikih platform zasebnih bank. Kljub nekaterim skeptičnim mnenjem, da tokovi ETF niso pristni, Bernstein meni, da je začetno institucionalno zanimanje, ki ga spodbuja strategija “cash & carry trade”, predhodnik širšega sprejetja.

  Ko bodo ti vlagatelji postali bolj zadovoljni z izboljšano likvidnostjo ETF, bodo verjetno začeli razmišljati o “neto dolgih” pozicijah. Analitiki predvidevajo pospešene prilive v Bitcoin ETF v tretjem in četrtem četrtletju, kar bo zagotovilo nove vstopne točke pred naslednjim valom institucionalnega povpraševanja.

  Naložbe v BTC bodo še naprej rasle

  Bernsteinova analiza kaže, da imajo dodelitve portfelja Bitcoin velik potencial za rast. Po podatkih iz poročil 13-F institucionalni vlagatelji upravljajo 22 % sredstev v upravljanju (AUM), od tega je približno 36 % sredstev v upravljanju hedge skladov.

  Naslednji logični korak za te vlagatelje je po mnenju Bernsteina razmislek o “dolgih” pozicijah, kar pomeni, da bodo Bitcoin obdržali dlje časa in tako izkoristili njegovo morebitno povečanje vrednosti.

  Finančni svetovalci, zlasti tisti, ki upravljajo majhne do srednje velike portfelje z 0,1-0,3 % sredstev, namenjenih za Bitcoin ETF, začenjajo spodbujati resnično povpraševanje. V opombi je navedeno, da bodo večji svetovalci, ki odobravajo ETF-je in precejšen prostor za dodelitev v obstoječih portfeljih, ključni dejavniki prihodnje rasti.

  Analitiki primerjajo trenutne ravni cen kriptovalut s prejšnjimi tržnimi cikli. Predlagajo, da je današnja cena bitcoina pri 60.000 dolarjih podobna ceni bitcoina pod 10.000 dolarji junija 2020. Kljub nedavni rasti menijo, da je BTC še vedno v zgodnjem ciklu in da je na trenutnih ravneh privlačen. Zaključujeta, da imajo upravljavci premoženja močne razloge za izboljšanje svojih trženjskih in distribucijskih prizadevanj za razširitev poslovanja s kriptovalutami.

  Če povzamemo, Bernsteinova revidirana napoved in analiza predstavljata prepričljivo utemeljitev potenciala za rast Bitcoina. Poudarjata vse večje zanimanje institucionalnih vlagateljev, zgodnje faze Bitcoin ETF-jev in pomemben potencial za rast alokacij v portfeljih. Ko se bodo zmanjšali pomisleki glede regulacije in se bo povečala institucionalna sprejemljivost, se zdi, da je Bitcoin pripravljen na precejšnjo rast v prihodnosti.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..