Najboljše kriptovalute

  ASX odobril avstralski ETF za bitcoin

  Največja avstralska borza, Australian Securities Exchange (ASX), je 20. junija odobrila uvrstitev prvega sklada, ki trguje z bitcoini na borzi (ETF). Ta ETF, ki ga bo izdal VanEck, se bo imenoval VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

  Do te odločitve je prišlo po uspehu Bitcoin ETF-ov v Združenih državah Amerike, kjer je bilo od januarja uvrščenih na borzo 11 takšnih skladov. Po ZDA je tudi Hongkong uvedel Bitcoin ETF-je.

  Arian Neiron, izvršni direktor in direktor podjetja VanEck Asia Pacific, je komentiral ta razvoj dogodkov. Dejal je: “Povpraševanje po dostopu do Bitcoina prek instrumenta, ki kotira na borzi ASX, se povečuje. Številne naše stranke so nas obvestile, da so njihove stranke pripravljene vlagati.”

  V Avstraliji so že bili na voljo promptni skladi ETF za Bitcoin. Prvi, ki je debitiral v Avstraliji, je bil Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), ki je začel delovati aprila 2022. Pred kratkim je bil odobren sklad Monochrome Bitcoin ETF (IBTC), s katerim se je začelo trgovati 4. junija na drugi največji avstralski borzi, borzi Cboe Australia.

  Prihod ETF za bitcoin na glavno avstralsko borzo je omembe vreden mejnik. Kot največja borza v državi prinaša ASX večjo prepoznavnost, verodostojnost in dostopnost Bitcoina za institucionalne in male vlagatelje.
  Pričakuje se, da bo ta poteza povečala legitimnost in doseg naložbenih produktov Bitcoin na trgu.

  Te odobritve odražajo vse večje sprejemanje in zanimanje za naložbene produkte Bitcoin na avstralskem trgu in po svetu. Pričakovati je, da bo večina držav verjetno sledila temu trendu in v bližnji prihodnosti uvedla podobne finančne produkte. Ta razvoj označuje širši premik k splošnemu sprejemanju naložb v kriptovalute po vsem svetu.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..