Aprilsko presenečenje: Hongkong bo prvič v zgodovini razkril Bitcoin Spot ETF

Hongkong je tik pred tem, da v tem mesecu odobri pionirske azijske promptne sklade za trgovanje z bitcoini (ETF), prvi sklop odobritev pa naj bi bil objavljen prihodnji teden. Ta razvoj dogodkov temelji na vpogledih posameznikov, ki so seznanjeni z razmerami, kot sta jih posredovala svetovni novičarski velikan Reuters in ugledni kitajski medij, qq.

Hongkonška komisija za vrednostne papirje in terminske pogodbe (SFC) se je s strateško potezo odločila, da pospeši postopek odobritve. Ta odločitev postavlja Hongkong kot zgodnjega posvojitelja in vodilnega na razvijajočem se trgu Bitcoin ETF v Aziji. Napredek je občutno večji od tistega, ki so ga mnogi v panogi pričakovali za uvedbe, predvidene pozneje v koledarskem letu.

Številni kitajski finančni giganti, vključno s hongkonškimi podružnicami skladov Harvest Fund in China Southern Fund, so nedavno vložili vloge za uvedbo Bitcoin ETF. Ti promptni skladi ETF za bitcoin se razlikujejo po tem, da ponujajo neposredno izpostavljenost dejanskemu gibanju cene bitcoina in se ne zanašajo na izvedene finančne instrumente.

Viri, ki so blizu zadevi, so navedli, da namerava SFC do 15. aprila predstaviti prvi sveženj odobrenih promptnih ETF za bitcoin. Po odobritvi bodo ti skladi zaprosili za uvrstitev na hongkonško borzo, kar naj bi se zgodilo v približno desetih dneh.

Ta skrajšani časovni okvir odobritve je dokaz ambicioznih prizadevanj Hongkonga, da bi povečal svojo privlačnost kot glavnega svetovnega finančnega središča. Prav tako krepi že tako Bitcoinom prijazno okolje v mestu, ki ga je lani potrdila tudi podelitev dovoljenja za trgovanje na drobno borzi s kriptovalutami Hashkey.

Spodbudo za proaktivne ukrepe Hongkonga lahko delno pripišemo izjemnemu uspehu, ki so mu bili priča promptni skladi ETF za bitcoin v Združenih državah, ki so od svoje odobritve januarja letos zbrali več kot 12 milijard dolarjev prilivov.
S tem, ko je Hongkong postal prva azijska jurisdikcija, ki je odobrila promptne ETF-je za bitcoin, ne ustvarja le precedensa, temveč lahko spodbudi podobne pobude tudi na drugih trgih v regiji.

Rastoče zanimanje za dostopne naložbene produkte v bitcoin med širokim spektrom vlagateljev, od institucionalnih do malih vlagateljev, je nedvomno prisotno. Hongkong se s strateško uskladitvijo regulativnega okvira, da bi zadostil temu naraščajočemu povpraševanju, vztrajno uveljavlja kot osrednje središče trgovanja in naložb v Bitcoine v Aziji ter krepi svoj status in vpliv v svetovnem finančnem prostoru.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..