Ameriška delovna mesta Miss Mark kot Bitcoin Skyrockets Past $60K!

Obrestne mere in ameriški dolar so v letu 2024 poskočili. Ta rast se nadaljuje kljub napovedim, da se bosta gospodarska rast in inflacija upočasnili. Vendar pa petkovo poročilo nakazuje, da bi se ta trend lahko spremenil.

Ameriška vlada je v petek objavila poročilo Nonfarm Payrolls za april. Pokazalo je, da je gospodarstvo ustvarilo 175.000 novih delovnih mest, kar je manj od pričakovanih 243.000 in manj od popravljenega marčevskega skupnega števila 315.000 delovnih mest. Stopnja brezposelnosti je bila aprila nekoliko višja in je znašala 3,9 % v primerjavi z napovedanimi 3,8 % in marčevsko stopnjo 3,8 %.

Po tej objavi se je cena bitcoina (BTC) zvišala in dosegla 61.100 USD.

Ameriška centralna banka Federal Reserve bo leta 2024 do šestkrat znižala obrestne mere

Do nedavnega so trgi predvidevali do šest znižanj obrestnih mer s strani ameriške centralne banke Federal Reserve v letu 2024, kot je nakazovalo orodje CME FedWatch Tool. Vendar so se pričakovanja od takrat prilagodila na samo eno ali dve znižanji. Kljub temu je predsednik centralne banke Federal Reserve Jerome Powell na novinarski konferenci namignil, da bi lahko razmislili o zvišanju obrestnih mer, če se bosta nadaljevala močna rast delovnih mest in vztrajna inflacija.

Ta možnost je imela vlogo pri 20-odstotnem padcu vrednosti bitcoina z vrha sredi marca. Današnje poročilo o delovnih mestih pa kaže, da se trendi morda spreminjajo, zaradi česar so se cene bitcoina zvišale.

Pozitivno so se odzvale tudi terminske pogodbe na ameriške delniške indekse, ki so se povečale za več kot 1 %. Medtem se je donosnost 10-letne državne zakladnice znižala za 11 bazičnih točk na 4,47 %. Dolarski indeks se je znižal za 0,8 %, cene zlata pa so se zvišale za 0,8 % na 2.329 USD za unčo.

Druge podrobnosti iz poročila so pokazale nekaj gospodarske mehkobe. Aprila se je povprečni urni zaslužek povečal le za 0,2 %, kar je manj od pričakovanih 0,3 % in manj kot marca, ko je znašal 0,3 %. Na letni ravni so se plače zvišale za 3,9 %, kar je manj od napovedanih 4 % in manj kot prejšnji mesec, ko so se zvišale za 4,1 %.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..