Altseason Alert: Znaki kripto vzpon prihaja

Bitcoin je pred kratkim dosegel rekordno vrednost 73.750 dolarjev, nato pa padel na 61.000 dolarjev. To je med ljubitelji kriptovalut in strokovnjaki sprožilo pogovore o morebitnem začetku „Altseason“.

Bitcoin običajno začne tržne cikle z močnimi povečanji. Vendar pa se najbolj zanimive dejavnosti običajno zgodijo, ko se cena Bitcoina stabilizira. Takrat se pogosto začne povečevati vrednost drugih kriptovalut, znanih kot altcoini. Zaradi več dejavnikov je ta vzorec bolj opazen. Med njimi so širša uporaba in cenitev altcoinov zaradi decentraliziranih financ (DeFi), boljše tehnologije veriženja blokov in večje uporabe pametnih pogodb.

Bistveni tržni kazalniki, ki jih je treba spremljati

Tržni strokovnjaki spremljajo več ključnih znakov, ki bi lahko nakazovali prihajajočo rally altcoinov.

Eden od pomembnih znakov je 20-dnevno eksponentno drseče povprečje (EMA), ki se osredotoča na nedavne spremembe cen in pomaga napovedovati rallye. Če EMA kaže bikovski trend in tudi skupna tržna kapitalizacija kriptovalut kaže podobne znake, bi to lahko pomenilo, da je rally blizu.

Drug znak je stohastični RSI, orodje, ki meri uspešnost kazalnika relativne moči (RSI) skozi čas. Pozitiven znak na tem področju nakazuje, da bi lahko altcoini kmalu doživeli znatno povišanje cen.

Tržni delež bitcoinov, znan tudi kot prevlada bitcoinov, znaša 52,92 %. Padec te številke bi lahko pokazal, da vlagatelji svoje zanimanje preusmerjajo k altcoinom, kar bi lahko sprožilo altseason.

Skupna vrednost altcoinov, brez upoštevanja desetih največjih, se je v zadnjih 30 dneh zmanjšala za 17,55 % na 266,47 milijarde dolarjev, kažejo podatki TradingView. Kljub temu je še vedno nad podporno ravnjo 250 milijard dolarjev. Trgovec Rekt Capital meni, da to kaže na to, da se trg morda pripravlja na trend naraščanja.

Vpogledi strokovnjakov v razpoloženje na trgu

Mnenja o verjetnosti altseason se razlikujejo. Nekateri analitiki menijo, da bi lahko privedla do tega, da bi tržna vrednost dosegla 4 bilijone dolarjev. Drugi, kot je Benjamin Cowen, opozarjajo, da trg še ne kaže povsem močnih znakov Altseason, kar kaže na to, da bi lahko Bitcoin dlje časa ohranil vodilno vlogo.

Graf sezone altcoinov

Altcoin Season Index podjetja Blockchain Center, ki navaja, da se Altseason zgodi, če 75 % od 50 najpomembnejših kovancev v 90 dneh premaga Bitcoin, trenutno kaže, da jih je to storilo le 41 %. To pomeni, da uradno še nismo vstopili v altsezono.

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..