Ali je ekstremna nestanovitnost kriptovalut v prvem četrtletju končana?

Investicijski skladi, ki jih upravljajo podjetja, kot so Brevan Howard, Pantera Capital in Nickel Digital, so uspešno dosegli opazne dobičke, ne glede na obdobja visoke volatilnosti, ki so značilna za trge kriptovalut.

Družba Nickel Digital Asset Management je svoje vlagatelje opozorila in jim svetovala, naj po izjemni uspešnosti svojega sklada Diversified Alpha v prvem četrtletju umirijo svoja pričakovanja. Ta sklad, katerega vrednost znaša 80 milijonov dolarjev, je v tem obdobju dosegel 11-odstotni neto donos, čeprav je doživel povečano stopnjo nestanovitnosti na trgih kriptovalut.

Strategija sklada se osredotoča na izkoriščanje neučinkovitosti pri oblikovanju tržnih cen, pri čemer so značilni cilji letne donosnosti postavljeni med 15 in 20 %, kot je izjavil Anatolij Crachilov, glavni izvršni direktor.

Mesec marec je predstavljal edinstven scenarij, ki so ga zaznamovali precejšnja volatilnost, velik obseg trgovanja in precejšnja razpršenost trga, kar je skupaj prispevalo k 5-odstotnemu dobičku v tem mesecu. Te podrobnosti so bile poudarjene v predstavitvi za vlagatelje, do katere je imel dostop Bloomberg.

“Na žalost to ni novo normalno stanje, v prihodnje ne bomo vsak mesec ustvarili 5 %,” deli David Fauchier, upravitelj Diversified Alpha.

V isti predstavitvi je Fauchier opozoril na prehodno naravo tako ugodnih tržnih razmer in namignil, da se verjetno ne bodo nadaljevale. O zadnjem četrtletju je razmišljal takole: “V tem četrtletju se je v bistvu zgodilo vse, kar bi si lahko želeli v četrtletju.”

Poleg sklada Nickel Digital so bili zaradi dobrega delovanja trga kriptovalut precej uspešni tudi drugi skladi, vključno s skladi, ki jih upravljata Brevan Howard in Pantera Capital. Zlasti bitcoin je v prvem četrtletju doživel izjemen 67-odstotni porast, kar je znatno preseglo večino drugih kategorij sredstev.

Kljub tem impresivnim donosom je Michael Hall, glavni naložbeni direktor v družbi Nickel Digital, poudaril, da je med vlagatelji nujno potrebno ustrezno upravljanje pričakovanj. V intervjuju je poudaril, kako pomembno je biti realističen in iskren, ter priznal, da lahko pridejo meseci, ko bodo donosi negativni.

“Ne želimo preseči pričakovanj,” je komentiral Hall. “Želimo jim dati vedeti, da so lahko tudi negativni meseci. To je le poštenost in neposrednost.”

Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..