Top kriptografija

  3 milijarde dolarjev ETH izgine z borz po odobritvi ETF SEC

  V nekaj več kot tednu dni, odkar je ameriška Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) odobrila spot ethereum (ETH) sklade za trgovanje na borzi (ETF), so borze kriptovalut doživele opazne odlive ETH. To kaže na vpliv regulativnih odločitev na obnašanje trga.

  Potem ko je komisija SEC 23. maja 2024 odobrila promptne ETF Ethereum, je bilo z borz kriptovalut umaknjenih približno 777.000 ETH v vrednosti približno 3 milijarde USD. Strokovnjak za trgovanje s kriptovalutami Ali Martinez je te podatke delil v objavi 2. junija.

  Ethereum - ravnovesje na borzah

  Graf Glassnode, ki ga je predstavil Martinez, prikazuje znatno zmanjšanje skupnega stanja Ethereuma na vseh borzah s kriptovalutami. Stanje se je zmanjšalo na približno 12,5 milijona ETH, kar sovpada z rastjo cene po odobritvi ETF.

  Vpliv ETF Ethereum

  Cena ethereja se je začela zviševati 20. maja. To se je zgodilo kmalu po tem, ko sta Bloombergov višji analitik ETF Eric Balchunas in njegov kolega James Seyffart ocenila, da je 75-odstotna verjetnost, da bo spotovski ETF Ethereum odobren, kar je več kot prej, ko sta ocenila, da bo 25-odstotna.

  V tem času je Martinez tudi ugotovil, da so Ethereumovi kiti kupili 110.000 ETH v vrednosti približno 341 milijonov USD. Ta nakupna mrzlica se je zgodila v 24 urah pred njegovo objavo 20. maja, kar kaže na povečano zanimanje glavnih imetnikov v pričakovanju odobritve ETF.

  Na splošno znaten umik ethereuma z borz kaže, da si trgovci s kriptovalutami in vlagatelji želijo zavarovati svoja sredstva. To pričakovanje nadaljnje rasti cen in zmanjšanega prodajnega pritiska na borzah na splošno velja za bikovski kazalnik.

  Spoznajte Yano, našo strokovnjakinjo za kriptovalute z več kot sedmimi leti izkušenj. Ima obsežno znanje s področja tehnologije, zlasti na inovativnih področjih veriženja blokov in decentraliziranih financ. Yana je odlična pri pisanju podrobnih vodnikov, znanih kot bele knjige, in svetovanju o tokenomiki, ki ljudem pomaga razumeti, kako kriptoval ..