Najboljše kriptografske kartice v 2024 | Kripto debetne in kreditne kartice

Kreditne in debetne kriptokartice predstavljajo inovativna orodja, ki vzpostavljajo povezavo med kriptovaluto in tradicionalnimi načini porabe. S kripto debetnimi karticami lahko uporabniki svojo kartico napolnijo s kriptovaluto, ki se nato pretvori in porabi kot tradicionalna valuta.

Po drugi strani kripto kreditne kartice ponujajo kreditno linijo, ki temelji na lokalni valuti, kar uporabnikom omogoča, da namesto tradicionalnih nagradnih točk zaslužijo nagrade v kriptovaluti, odplačilo pa zapade ob koncu vsakega obračunskega cikla.

Ta članek predstavlja seznam najboljših kripto kartic in vsebuje pomembne informacije o njih.

Kazalo vsebine

Seznam najboljših kriptokartic

 1. Bybit Debit Card
 2. Kreditna kartica Nexo
 3. Crypto.com Debit Card
 4. CryptoWallet.com debetna kartica
 5. Coinbase debetna kartica
 6. Debetna kartica Wirex
 7. BitPay debetna kartica
 8. Kreditna kartica Gemini
 9. Kreditna kartica Ledger
 10. Kreditna kartica Venmno

Najboljše kriptografske debetne in kreditne kartice s pregledom

Ta pregled se osredotoča na najboljše kripto debetne kartice in najboljše kripto kreditne kartice, ki so na voljo na trgu. Naš cilj je zagotoviti temeljito primerjavo, ki bo uporabnikom pomagala pri sprejemanju informiranih odločitev o tem, katera kartica ustreza njihovim finančnim potrebam in življenjskemu slogu, ter jim zagotovila, da bodo izkoristili najboljše funkcije in storitve na tem inovativnem finančnem področju.

Z bitno debetno kartico

Kartica Bybit Card je kripto debetna kartica, ki jo je izdala borza kriptovalut Bybit in ti omogoča, da svoje kripto imetje porabiš kot denar v milijonih trgovin po svetu. Integrirana je z vašim računom Bybit za enostavno polnjenje, ponuja nagrade za porabo kriptovalut in daje prednost varnosti. Na voljo je tudi v virtualni in fizični različici s stopnjami porabe in za uporabo zahteva preverjanje identitete. Vendar je trenutno omejena na EGP in Avstralijo.

Debetna kartica Bybit.

Funkcije:

Priročnost:Točko kriptovalute lahko porabite neposredno pri katerem koli trgovcu Mastercard, na spletu ali v trgovini.
Varnost: Bybit izvaja varnostne ukrepe, kot je tehnologija EMV 3DS, da zaščiti vaša sredstva.
Prilagodljivo financiranje: Vaš račun za financiranje Bybit je vir za vaše kartične transakcije. Kriptovalute na vašem računu se za nakupe samodejno pretvorijo v fiat valuto (npr. USD).
Program nagrad: Bybit ponuja program nagrad s funkcijami, kot so:

 • Vračilo denarja pri nakupih (stopnje se lahko razlikujejo)
 • Znižane naročnine za izbrane storitve

Plačila:

Transakcijske provizije: Za večino transakcij jih ni, vendar lahko nekateri upravljavci bankomatov zaračunajo provizijo za dvig.
Provizije za bankomate: Za prvih 100 dvigov v vrednosti 100 EUR/GBP na mesec je to brezplačno, nato se zaračuna 2-odstotna pristojbina.
Prispevki za pretvorbo: Ko se vaša kriptovaluta pri nakupu pretvori v fiat, se lahko zaračuna razpon.
Prispevki za izdajo kartice: Za virtualno kartico ni, za fizično kartico pa je treba plačati majhno pristojbino (približno 5 EUR/GBP/USDT) (lahko se spremeni).

Naša sodba:

Najboljša splošna kriptokartica, prilagojena uporabnikom, ki cenijo enostavnost in priročnost vsakodnevne porabe kriptovalut, saj ponuja enostavno integracijo z računi Bybit in brez provizij za transakcije pri večini dejavnosti.

Kreditna kartica Nexo

Kreditna kartica Nexo Card je posebna kriptografska kreditna kartica z dvonivojsko kartico Mastercard, ki je povezana z vašim računom Nexo. S kartico Nexo ne potrebujete dobre kreditne ocene, saj za dodelitev kreditne linije uporablja vrednost vaše kriptovalute, shranjene na vašem računu Nexo. Uporabljate jo lahko na dva načina: kot kreditno kartico za porabo dela kriptovalute, ne da bi jo prodali, ali kot debetno kartico za neposredno porabo kriptovalute ali običajnega denarja. 

Za nakupe vam omogoča nagrade, kot je vračilo denarja, ki ga lahko dobite v bitcoinih ali Nexovem lastnem žetonu. Poleg tega lahko še naprej pridobivate obresti na svojo kriptovaluto, tudi ko jo uporabljate kot zavarovanje za kartico. Za razliko od drugih kreditnih kartic pa lahko dolgove odplačate, kadar koli želite, brez dodatnih provizij.

Kreditna kartica Nexo

Funkcije:

Kreditna linija za kriptovalute: Porabljajte s kreditno linijo, ki temelji na vrednosti vašega zavarovanja s kriptovalutami na računu Nexo.
Prilagodljivo odplačevanje: Za nakupe v kreditnem načinu ni potrebno minimalno mesečno odplačevanje.
Dvojni način: Za večjo prilagodljivost preklapljajte med kreditnim načinom (uporaba kreditne linije) in debetnim načinom (neposredna poraba sredstev v kriptovalutah).
Program nagrad: Ob nakupih zaslužite povračilo denarja v bitcoinih ali drugih kriptovalutah.

Plačila:

Potencialne pristojbine: Struktura pristojbin je lahko zapletena, zato upoštevajte naslednje:

 • Obrestne mere za kreditno linijo (razlikujejo se glede na razmerje med posojilom in vrednostjo nepremičnine).
 • Podatki za razpršene provizije pri pretvorbi kriptovalut v fiat za nakupe v kreditnem načinu.
 • Potencialno nižje pristojbine z višjimi stopnjami zvestobe, doseženimi z imetjem žetonov NEXO.

Naša sodba:

Debetno kartico Nexo odlikujejo visoki varnostni ukrepi, ki zagotavljajo varen način mirnega trošenja kriptovalut, poleg tega pa vam omogočajo, da pri nakupih zaslužite nagrade.

Debetna kartica Crypto.com

Kartica Crypto.com Visa Card je univerzalna debetna kartica, ki ti omogoča, da svoje imetje kriptovalut porabiš kjerkoli, kjer je sprejeta Visa. Financirana s tvojim stanjem na Crypto.com, ponuja nemoteno pretvorbo kriptovalut v fiat valuto za uporabo na milijonih lokacij po vsem svetu.

Kartica zagotavlja privlačne ugodnosti, kot so do 5-odstotno nagrajevanje CRO pri nakupih, brez letnih provizij in popusti pri priljubljenih naročninah. Čeprav za kartico ni provizij za izdajo, lahko pri nekaterih transakcijah nastanejo provizije. Je učinkovit most med digitalnimi in tradicionalnimi financami, saj ponuja praktičen način uporabe kriptovalut pri vsakodnevnih transakcijah.

Debetna kartica Crypto.com.

Funkcije:

Nagrade: Pri porabi lahko zaslužite nagrade v kriptovalutah. Stopnja je odvisna od stopnje kartice, saj Midnight Blue ne ponuja nič, Obsidian pa do 8 %. Nagrade se izplačujejo v žetonih CRO.
Kovinske kartice: Razen kartice Midnight Blue, ki je plastična, so vse stopnje izdelane iz kovine.

Dostop do letaliških salonov: Kartice višjih stopenj ponujajo dostop do letaliških salonov prek storitve Priority Pass.
Popusti za storitve pretakanja: S karticami višjih stopenj lahko dobite popuste za nekatere storitve pretakanja.
Brezplačni dvigi na bankomatih: Na bankomatih imate mesečno omejitev dvigov brez provizije. Omejitev je odvisna od stopnje kartice.
Virtualna kartica: Vse stopnje imajo virtualno kartico, ki jo lahko uporabite za spletne nakupe.
Brezstična plačila: Vse kartice podpirajo brezstično plačevanje.

Plačila:

Zamenjava kartice: Zamenjava izgubljene ali ukradene kartice je plačljiva. Ta pristojbina je odvisna od izbire kartice in znaša od 45,01 £ za Midnight Blue do 50 £ za ostale.
Nadomeščanje s kreditno/debetno kartico: Pri polnjenju kartice s kreditno ali debetno kartico se zaračuna 1 % pristojbine.
Prispevki za ATM: Crypto.com sam ne zaračunava nobenih pristojbin za dvige na bankomatih, lahko pa jih zaračuna upravljavec bankomata.

Naša razsodba:

Crypto.com Debit Cart je najboljša izbira za tiste, ki iščejo obsežne nagrade, vključno z do 8 % povratka v žetonih CRO, dostopom do letaliških salonov in še več, z različnimi stopnjami, ki ustrezajo različnim potrebam.

Debetna kartica CryptoWallet.com

Kartica CryptoWallet.com je kripto debetna kartica, ki deluje kot običajna debetna kartica in ti omogoča neposredno porabo kriptovalut v trgovinah in na spletu ali dvig gotovine na bankomatih. Ima edinstvene funkcije, kot so poraba več kot 800 kriptovalut brez pretvorb, zaslužek do 3 % povračila denarja v kriptovalutah pri nakupih in najnižje transakcijske provizije na trgu. Pridobite lahko celo virtualno kartico za takojšnjo uporabo na spletu.

Debetna kartica CryptoWallet.com.

Funkcije:

Primerna poraba kriptovalut: Porabite svoja kripto imetja neposredno, ne da bi jih morali najprej pretvoriti v fiat valuto. S tem lahko prihranite pri stroških pretvorbe.
Široka podpora za kriptovalute: Kartica podpira širok nabor kriptovalut, kar vam omogoča večjo prilagodljivost pri uporabi vaših kriptožetonov.
Konverzija v realnem času: Transakcije se pretvarjajo po tržnih tečajih v realnem času, kar zagotavlja preglednost vaše porabe.
Program nagrad: Zagotovite si nagrade v kriptovalutah z vložitvijo žetonov $SPEND, ki so izvorni žeton podjetja CryptoWallet.com. Z višjimi stopnjami stav odklepate boljše stopnje povračila denarja (do 3 %). Prav tako lahko zaslužite nagrade za stave (do dodatnih 6 %).

Plačila:

Ker CryptoWallet.com ne poudarja nobenih pristojbin za pretvorbo, je treba upoštevati druge morebitne pristojbine: Letne pristojbine (podrobnosti o stopnjah in pristojbinah se lahko razlikujejo).

 • Transakcijske provizije (0,8 %). provizije za dvig na bankomatu (zaračuna jih upravljavec bankomata).
 • Zahteve za vložek žetona $SPEND za višje stopnje nagrajevanja (vložek vključuje zaklepanje kriptovalut za določeno obdobje).

Naša razsodba:

Idealno za tiste, ki svoje kriptovalute raje porabijo neposredno, se izognejo pristojbinam za pretvorbo in uživajo v širokem izboru podprtih kriptovalut.

Coinbase Debit Card

Kartica Coinbase Card je priljubljena kripto debetna kartica, ki jo je izdala borza kriptovalut Coinbase. Ta kartica omogoča enostavno porabo kriptovalute za vsakodnevne nakupe. Povežete jo lahko s svojim računom Coinbase in uporabljate Bitcoin, Ethereum ali USDC povsod po svetu, kjer so sprejete kartice Visa. To pomeni, da vam svoje kriptovalute ni treba najprej prodati, zato ne boste zamudili, če se bo njena vrednost pozneje povečala.

Poleg tega je upravljanje kartice Coinbase preprosto. Vse lahko opravite prek aplikacije Coinbase, na primer preverjanje transakcij in dodajanje denarja z računa Coinbase. Nazadnje, Coinbase uporablja standardne ukrepe za varnost vašega denarja, kartica pa ima posebno tehnologijo za zaščito, ko jo uporabljate v trgovinah.

Debetna kartica Coinbase.

Funkcije:

Udobje: Stanje v kriptovalutah ali USDC lahko porabite neposredno pri katerem koli trgovcu Visa, na spletu ali v trgovini.
Varnost:
Coinbase izvaja varnostne ukrepe za zaščito vaših sredstev.
Prilagodljivo financiranje:
Izberete, katero kriptovaluto ali denarnico USDC želite povezati s kartico za porabo.
Program nagrad:
Čeprav Coinbase ne ponuja tradicionalnega programa vračila denarja, lahko nagrade v kriptovalutah zaslužite tako, da se odločite za porabo določenih kriptovalut v rotirajočih obdobjih nagrajevanja. Odstotek nagrade se lahko razlikuje glede na izbrano kriptovaluto.

Nagrade:

Transakcijske provizije: Nobenih za nakupe z uporabo stanja na kartici. Vendar lahko upravljavci bankomatov zaračunajo pristojbine za dvig.
Prispevki za uporabo bankomatov: Brezplačno za dvige v vrednosti do 200 USD na mesec, nato se zaračuna 2,5-odstotna pristojbina (lahko se spremeni).
Prispevki za pretvorbo: Pri pretvorbi kriptovalute v fiat valuto za nakup se lahko zaračuna razpon.

Naša razsodba:

Vrhunska izbira za takojšnjo pretvorbo kriptovalut v denarnico, ki omogoča enostavno porabo kriptovalut za vsakodnevne nakupe s prilagodljivostjo izbire kripto denarnice, ki jo boste uporabljali.

Debetna kartica Wirex

Kartica Wirex združuje udobje običajne debetne kartice s prilagodljivostjo kriptovalute. Svojo kriptovaluto lahko uporabite neposredno za spletne nakupe in nakupe v trgovinah, ne da bi jo prej pretvorili, kar vam prihrani pristojbine. Poleg tega vam Wirex omogoča, da zaslužite obresti na vaša kripto imetja. Deluje po vsem svetu, vendar za zdaj ponuja samo debetno kartico Visa, brez možnosti Mastercard.

Debetna kartica Wirex.

Funkcije:

Potrošnja kriptovalut brez težav: Porabite svoje kriptovalute ali stablecoine neposredno brez težav s pretvorbo.
Konkurenčni tečaji:
Wirex trdi, da ponuja konkurenčne menjalne tečaje za pretvorbo kriptovalut med nakupi.
Program nagrad:
Za svojo porabo zaslužite nagrade za kriptovalute v obliki povračila gotovine prek njihovega večstopenjskega programa zvestobe Wirex. Višje stopnje ponujajo boljše stopnje povračila denarja (do 8 % od marca 2024).
Izplačila prek ATM:
Pri dvigu gotovine na bankomatih lahko uporabite stanje na kartici, čeprav se lahko zaračunajo pristojbine.

Poplačila:

Potencialne pristojbine: Čeprav Wirex izpostavlja kriptovalutam prijazne funkcije, je morda treba upoštevati nekatere pristojbine:

 • Mesečne pristojbine za vodenje računa za določene stopnje kartic.
 • Transakcijske provizije za določena kartična dejanja (za podrobnosti preverite njihovo spletno stran).
 • Prispevki za dvig na bankomatu (zaračuna jih upravljavec bankomata).

Naša razsodba:

Najboljša izbira za popotnike, saj zagotavlja konkurenčne menjalne tečaje, vračilo denarja pri porabi in brezhibno pretvorbo valut, kar izboljša izkušnjo globalne porabe.

Debetna kartica BitPay

Kartica Bitpay je predplačniška debetna kartica Mastercard, s katero lahko kriptovaluto hitro zamenjaš v običajen denar. Po zamenjavi se denar prenese na kartico, ki je pripravljena za uporabo po vsem svetu, kjer so sprejete debetne kartice Mastercard. Kartico BitPay lahko uporabljate tudi za spletno nakupovanje in dvigovanje gotovine na bankomatih.

Funkcije:

Tržite kriptovalute kjerkoli: S kartico Bitpay lahko plačujete spletne nakupe in nakupe v trgovinah pri vseh trgovcih Mastercard.
Priročno polnjenje: Enostavno napolnite kartico s kriptovalutami iz aplikacije Bitpay wallet.
Varnost: Bitpay izvaja varnostne ukrepe za zaščito vaših sredstev.
Instantna virtualna kartica: Takoj pridobite virtualno kartico za takojšnjo spletno porabo.
Opcijska fizična kartica:Naročite fizično kartico za dodatno udobje v fizičnih trgovinah.

Plačila:

Transakcijske provizije: Pri uporabi kartice za plačevanje v ZDA ni transakcijskih provizij.
Atm provizije: 2,50 USD za dvige na bankomatih ali za dvig gotovine v ZDA in zunaj ZDA.
Prispevki za pretvorbo: 3 % pristojbina za pretvorbo valute pri potovanju zunaj ZDA.
Prispevek za izdajo kartice: Za naročilo fizične kartice se zaračuna manjši prispevek (približno 10 USD od 18. marca 2024).

Naša razsodba:

Načrtovan za uporabnike, ki se osredotočajo na stroškovno učinkovitost, saj ponuja rešitev predplačniške kartice brez provizij za transakcije za uporabnike v Združenih državah Amerike.

Kreditna kartica Gemini

Kreditno kartico Gemini, ki je priznana kot ena najboljših kreditnih kartic za kriptovalute, izdaja banka WebBank in sodeluje z borzo kriptovalut Gemini. Brez letnih provizij nagrajuje uporabnike s kriptovaluto za vsakodnevno porabo, z možnostmi, da zaslužijo do 4 % nazaj za plin in polnjenje električnih vozil, 3 % za restavracije, 2 % za živila in 1 % za vse ostalo, vse to pa se takoj nakaže na njihov Gemini račun.

Z več kot 40 možnostmi kriptožetonov, ki so na voljo, imajo uporabniki na voljo prilagodljivost pri izbiri nagrad. Poleg tega kartica zagotavlja varnostne funkcije in priročno upravljanje prek aplikacije Gemini, zaradi česar je privlačna izbira za tiste, ki želijo čim bolj povečati svoje kripto donose.

Kreditna kartica Gemini.

Vsebine:

Nagrade v kriptovalutah: Pri nakupih na bencinskih črpalkah in polnilnicah za električna vozila zaslužite do 4 % nazaj v kriptovalutah, 3 % nazaj pri nakupih v restavraciji in 1 % nazaj pri vseh drugih nakupih.
Prilagodljivo unovčevanje nagrad: Svoje nagrade unovčite v katerikoli kriptovaluti, s katero je mogoče trgovati na platformi Gemini.
Nagrade v realnem času: Nagrade se na vaš račun Gemini prenesejo takoj po vsakem nakupu.
Varnost: Gemini izvaja varnostne ukrepe za zaščito podatkov o vaši kartici in kripto imetju.

Plačila:

Potencialne pristojbine: Čeprav ni letne pristojbine, upoštevajte naslednje

 • Standardne obrestne mere za kreditne kartice veljajo za stanja, ki niso v celoti plačana vsak mesec.
 • Poplačila za tuje transakcije za uporabo kartice zunaj ZDA.

Naša razsodba:

Najboljša kriptokartica za takojšnje nagrade v kriptovalutah, ki jih nakažete neposredno na svoj račun, s poudarkom na varnosti in izborom kriptovalut za nagrade.

Kartica z denarnimi sredstvi (CL)

Kartica Ledger Card, znana tudi kot CL Card, je debetna kartica, zasnovana za nemoteno povezavo s strojno denarnico Ledger in aplikacijo Ledger Live. Deluje kot povezava med vašo varno denarnico Ledger in vsakodnevno porabo ter omogoča enostaven prenos kriptovalute iz vaše denarnice Ledger na račun CL Card za uporabo pri milijonih trgovcev po vsem svetu, ki sprejemajo kartice Mastercard. Kartica CL Card, ki je integrirana s storitvijo Ledger Live, vam omogoča priročno upravljanje kartice, dodajanje sredstev iz denarnice Ledger in spremljanje transakcij na enem mestu. 

Dodatno ponuja takojšnjo pretvorbo kriptovalute v fiat valuto na mestu nakupa, čeprav podrobnosti o tem niso v celoti razkrite. Velja omeniti, da čeprav kartica CL izkorišča varnostno tehnologijo podjetja Ledger, jo dejansko upravlja ločeno podjetje Baanx.

Ledger Card (CL).

Funkcije:

Trošenje: Omogoča porabo kriptovalut.
Zavarovanje: Omogoča uporabo kriptovalut kot zavarovanja za posojila in druge storitve.
Varne transakcije: Izvajajo se prek Ledgerjeve tehnologije.
Vračilo denarja: Za vsako transakcijo lahko pridobite povračilo denarja.

Plačila:

Valutna provizija: do 1,5 %
Konverzijska provizija: iz kriptovalute v fiat valuto 2 %
Prispevki za dvig: se lahko izračuna na lokalnem bankomatu, vključno s provizijo za dvig in provizijo upravljavca bankomata

Naša razsodba:

Najboljša rešitev kriptokartice za povezavo vaše strojne denarnice Ledger z vsakodnevno porabo, ki združuje varnost Ledgerja in priročnost kartice za porabo kriptovalut pri milijonih trgovcev.

Kreditna kartica Venmo

Kartica Venmo Card je kriptokartica Mastercard, ki jo je izdala banka Synchrony Bank v sodelovanju z mobilno plačilno aplikacijo Venmo. Ponuja avtomatsko nagrajevanje z vračilom denarja glede na tvoje navade porabe – 3 % za najvišjo kategorijo, 2 % za naslednjo in 1 % za vse drugo – brez letne provizije. 

Funkcija kode QR na kartici poenostavlja delitev računov, z njo pa lahko preprosto upravljate prek aplikacije Venmo. Ne pozabite pa, da je za prijavo na kartico treba preveriti kreditno sposobnost in da boste vsak mesec plačevali obresti za vsako stanje, ki ga boste prenesli.

Debetna kartica Venmo.

Funkcije:

Vračilo denarja do 5 %: Vračajte denar za vse upravičene nakupe, z višjimi stopnjami za najpomembnejše kategorije porabe, ki se samodejno prilagajajo vsak mesec.
Vključitev z aplikacijo Venmo: Spremljajte dejavnosti s kartico in nagrade neposredno v znani aplikaciji Venmo.
Prilagodljivo unovčevanje nagrad: Izkoristite denar nazaj za dobropise na izpisku, ga prenesite na svoje stanje Venmo za takojšnjo porabo ali ga vložite v kriptovaluto (odvisno od razpoložljivosti).
Unique QR Code: Vsaka kartica ima kodo QR za enostavno plačevanje Venmo s skeniranjem z aplikacijo.

Plačila:

Potencialne pristojbine: Čeprav ni letne pristojbine, upoštevajte naslednje:

 • Standardne obrestne mere za kreditne kartice veljajo za neporavnane obveznosti.
 • Poplačila za tuje transakcije za uporabo kartice zunaj domače države.

Naša razsodba:

Najboljša kartica za enostavno pretvorbo vračila denarja neposredno v kriptovalute, vse prek aplikacije Venmo.

Kaj je kripto debetna kartica?

Kripto debetne kartice delujejo podobno kot običajne debetne kartice, vendar se namesto z bančnim računom povežejo z vašo denarnico s kriptovalutami. Naložite jih s kriptovalutami in ko opravite nakup, se ustrezni znesek v fiat valuti samodejno odšteje od vašega stanja kriptovalut in se plača trgovcu.

Prednosti

 • Neposredno trošenje kriptovalut: Enostavno uporabljajte obstoječa imetja kriptovalut za vsakodnevne nakupe, ne da bi jih morali prej pretvoriti v gotovino.
 • Udobje: Uživajte široko razširjeno sprejemanje debetnih kartic pri milijonih trgovcev po vsem svetu.
 • Potencialne nagrade: Nekatere kriptografske debetne kartice ponujajo programe nagrajevanja, s katerimi lahko za svojo porabo dobite denar nazaj ali celo več kriptovalut.

Slabosti

 • Volatilnost kriptovalut: Vrednost vaših kriptožetonov lahko niha, zato se lahko spremeni kupna moč vašega stanja na kartici.
 • Poplačila za pretvorbo: Ko uporabljate kartico, lahko transakcija vključuje pretvorbo kriptovalut v fiat valuto, kar lahko povzroči pristojbine.
 • Omejena podpora za kriptovalute: Ne vse kripto debetne kartice podpirajo vse kriptovalute. Prepričajte se, da kartica deluje s kriptovalutami, ki jih želite porabiti.

Kriptografske debetne kartice ponujajo priročen način za porabo vaših kriptovalutnih imetij, vendar se je treba zavedati morebitnih slabosti, zlasti nepravilnosti kriptovalut in s tem povezanih pristojbin.

Kaj je kreditna kartica za kriptovalute?

Kriptografske kreditne kartice v nekaterih pogledih delujejo podobno kot običajne kreditne kartice. Od izdajatelja dobite kreditno linijo za nakupe, ob koncu obračunskega cikla pa morate vrniti izposojeni znesek skupaj z obrestmi. Vendar pa namesto vračila denarja ali točk nagrade zaslužite v kriptovaluti, kot sta bitcoin ali ethereum.

Prednosti

 • Zaposlite kriptovalute pri nakupih: To je glavna prednost. Kriptovaluto lahko kopičite z vsakodnevnim trošenjem in sčasoma potencialno povečate svoje imetje kriptovalut.
 • Tradicionalne lastnosti kreditne kartice: Še vedno imate na voljo udobje in varnost običajne kreditne kartice s funkcijami, kot sta zaščita nakupov in spremljanje goljufij.
 • Potencial za višje nagrade: Nagrade za kriptovalute lahko v primerjavi s tradicionalnimi programi za vračilo denarja potencialno ponujajo višje donose, če se trg kriptovalut okrepi.

Slabosti

 • Volatilnost kriptovalut: Vrednost vaših nagrad v kriptovalutah lahko močno niha, kar pomeni, da so lahko v prihodnosti vredne manj.
 • Plačila: Kreditne kartice za kriptovalute imajo pogosto letne pristojbine, pristojbine za transakcije in morda tudi pristojbine za pretvorbo nagrad. Te lahko zmanjšajo vaš zaslužek.
 • Omejena razpoložljivost: Kreditne kartice s kriptovalutami so nov izdelek in še niso tako razširjene kot tradicionalne kartice. Morda boste imeli manj možnosti za izbiro.

Kreditne kartice za kriptovalute so lahko zanimiva možnost za tiste, ki želijo porabljati in zaslužiti kriptovaluto z vsakodnevno porabo in jim ne ustreza nestanovitnost, značilna za kriptovalute.

Kako izbrati pravo kreditno ali debetno kartico za kriptovalute

Preverite možnosti dviga, ki so na voljo s kartico, vključno z omejitvami dvigov na bankomatih, pristojbinami in dostopnostjo. Prepričajte se, da kartica ponuja priročne načine dviga, ki ustrezajo vašim potrebam, tako za gotovino kot za kriptovaluto.

Dodatno je treba preveriti, ali kartica zagotavlja široko podporo različnim kriptovalutam, s čimer zagotovite, da vsebuje digitalna sredstva, ki jih nameravate uporabljati.

Kako izbrati kripto denarnico.

Podprte kriptovalute

Prelistajte seznam podprtih kriptovalut in se prepričajte, da je kartica primerna za sredstva, ki jih imate ali jih nameravate uporabljati za porabo. Izberite kartico s široko podporo za kriptovalute, da boste čim bolj prilagodljivi.

Minimalni vložek

Nekatere kriptografske kartice od uporabnikov zahtevajo, da za dostop do določenih ugodnosti ali funkcij vložijo minimalni znesek kriptovalute. Razmislite, ali ste pripravljeni nameniti zahtevani vložek, ter ocenite s tem povezana tveganja in koristi.

Konverzija (za potovanje)

Če nameravate svojo kriptografsko kreditno ali debetno kartico uporabljati za potovanja, upoštevajte postopek pretvorbe valute. Poiščite kartice, ki ponujajo konkurenčne menjalne tečaje in minimalne stroške pretvorbe pri uporabi kartice v tujini. 

Nekatere kartice lahko ponujajo tudi funkcije, kot so denarnice z več valutami ali pretvorba valut brez pristojbin, zato so idealne za pogoste potnike, ki morajo trošiti v različnih valutah.

Varnost

Brezpčnost je pomembna pri poslovanju s finančnimi instrumenti, vključno s kriptokarticami. Ocenite varnostne ukrepe, ki jih izvaja ponudnik kartice, kot so dvostopenjsko preverjanje pristnosti, šifrirni protokoli in sistemi za odkrivanje goljufij. 

Dodatno preučite, ali kartica ponuja funkcije, kot so opozorila o transakcijah, zamrznitev kartice ali zavarovanje pred nepooblaščenimi transakcijami ali goljufijami.

Zaključne misli o najboljših kriptokarticah: Kreditne in debetne

Kriptografske kartice ponujajo debetne in kreditne možnosti. Z debetnimi karticami lahko porabite obstoječe kriptovalute, ne da bi si jih izposojali, vendar se lahko vrednosti spremenijo, poraba pa je omejena. 

Kreditne kartice uporabljajo kriptovalute kot zavarovanje, ponujajo nagrade in večjo porabo, vendar bodite pozorni na obrestne mere in spremembe na trgu. Upoštevajte provizije, nagrade, varnost, razpoložljivost, podprte kriptovalute in nestanovitnost kriptovalut.

Vprašanje o kriptokarticah

Kako delujejo kripto debetne kartice?

Kripto debetne kartice vam omogočajo uporabo kriptovalute kot običajnega denarja s povezano debetno kartico.

Kako delujejo kripto kreditne kartice?

Kreditne kartice za kriptovalute vam omogočajo, da porabite denar, ki si ga izposodite proti svojim imetjem kriptovalut.

Ali za kriptokartice plačate davek?

Davčna pravila za kriptokartice se razlikujejo, zato se je najbolje posvetovati z davčnim svetovalcem.

Kaj je smisel kriptokartic?

Kripto kartice omogočajo enostavno porabo kriptovalute za vsakodnevne nakupe.

Kaj bi si moral/-a priskrbeti kriptokartico?

Kriptokartica ponuja udobje in prilagodljivost pri uporabi kriptovalute, po možnosti z nagradami.

Spoznajte Rahula Nambiampuratha iz Kerale v Indiji, usposobljenega samostojnega pisca, specializiranega za kriptovalute. Rahul je ┼ítudiral finance na univerzi Sikkim Manipal. Je strokovnjak za kriptovalute, tehnologijo veri┼żenja blokov, NFT in Web3, novo dobo interneta. Rahul je kriptovalute za─Źel raziskovati leta 2014. Ima ve─Ź kot pet let izk ..